torstai 15. lokakuuta 2015

Kirjoitelman korjaaminen Classroomissa


Olemme nyt kirjoittaneet Classroom-palvelussa muutaman tarinan. Olen tehnyt pohjan valmiiksi ja jakanut sen Classroomissa siten, että jokaiselle on tullut oma kopio.

Tällöin oppilaat kirjoittavat jokainen omaan tiedostoonsa, joka tallentuu heidän omaan Driveen. Kun kirjoitelma on valmis, he palauttavat sen minulle Palauta-napista. 

Aloitan tehtävien korjaamisen avaamalla oppilaan kirjoitelman. Heti ensimmäisenä vaihdan oikeaan yläkulmaan kohtaan "Muokkaus" vaihtoehdon "Ehdota" (vihreä laatikko kuvassa). Se tulee alasvetovalikkona, kun painaa kyseistä laatikkoa.


Tämän jälkeen alan lukea tekstiä, ja korjaan virheet. Korjaukset näkyvät tekstissä vihreällä ja jokaisesta korjauksesta tulee oikeaan marginaaliin laatikko, jossa lukee, millaista korjausta olen ehdottanut. Väkänen ja rasti ovat laatikossa sitä varten, että oppilas joko hyväksyy tai hylkää ehdotukseni, kun hän käy korjaukseni läpi.Korjattu teksti näyttää tältä. Tekstissä on siis vihreällä ehdottamani korjaukset ja jokaisen korjausehdotuksen voi hyväksyä tai hylätä laatikosta oikealla reunalla.

Lopuksi voin jättää vielä kommenttia oppilaalle hänen työstään, kun poistun Docs-ikkunasta.


Viimeinen vaihe on mahdollinen arvosanan antaminen ja sen jälkeen klikkaan Palauta, jolloin tekstin muokkausoikeus siirtyy taas oppilaalle.


Olen tykännyt tästä tavasta todella paljon. Mielestäni on hyvä, että oppilaan täytyy käydä teksti läpi ja hyväksyä tai hylätä korjausehdotukseni. Ehkä hän näin oppii joka kerta jotakin uutta (ainakin olen omissa oppilaissani huomannut nopeaa kehitystä tällä tavalla). Lisäksi oppilaalle jää omaan Driveen korjattu ja viimeistelty teksti ilman punakynäsotkuja :)

Suosittelen kokeilemaan!

- Piituski -

(Ohjeessa käytetty kirjoitelma on oman poikani kirjoitelma)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!