perjantai 9. lokakuuta 2015

Ipadit vihdoin!

Nyt on korkattu iPadien käyttö luokan kanssa. Aikansa kesti, että laitteet saatiin käyttökuntoon, mutta onhan ne nyt mukavat!

Vetaisin ihan minuutin varoajalla ne omaan luokkaan halukkaille testiin, kun sain ne käyttövalmiuteen. Aloitimme tekemällä Explain everything -ohjelmalla esittelyn itsestämme ystävyysluokallemme. Siinä opeteltiin ottamaan sovelluksessa kuva ja rajaamaan se, sekä kirjoittamaan itsestä muutamalla lauseella. Tämän jälkeen oppilaat tallensivat oman diansa kuvana ja nakkasivat sen minulle Airdropilla. Minä sitten keräsin diat peräkkäin EE:ssä. Seuraavaan kertaan jäi äänitys, eli jokainen äänittää vielä oman diansa kohdalle pienen esittelyn itsestään.Mielenkiintoista oli se, että vain alle puolet porukasta oli halukkaita kokeilemaan iPadien käyttöä. Ehkä aihe ei ollut kaikkien mielestä innostava, joten odotan mielenkiinnolla seuraavaa juttua. Toki mobiililaitteiden käyttö on osalle oppilasta uusi juttu, joten tietynlaista arkuuttakin voi olla.

Matikkatalkoiden kautta saatu lisenssi 10Monkeys-matikkapeliin on ollut meillä käytössä läppäreillä nyt kolme viikkoa ja siitä ovat oppilaat tykänneet. Kertotauluja on hiottu viimeiseen asti. Lisäksi nyt latailin iPadeille 10 minutes a day times tables -sovelluksen, mitä ajattelin kokeilla ensi viikolla. Ainakin omille kolmasluokkalaisille kaksosilleni se on toiminut hyvin kertotaulujen harjoittelussa.

Viikonloppuja kaikille!

Piia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!