lauantai 22. helmikuuta 2014

Powtoonin käyttöä oppilaiden kanssa

Powtoon on helppokäyttöinen pienten animaatioiden luomiseen tarkoitettu sovellus. Sen löytää Google Driven sovelluksista, kun menet Luo -> Liitä lisää sovelluksia.


Tämän jälkeen kun rullailet hiirellä alaspäin, tulee vastaan Powtoon.


Voit myös mennä suoraan osoitteeseen powtoon.com ja sieltä Start now!. Käyttääksesi Powtoonia sinulla tulee olla Google-, Facebook- tai Linkedin-tili. Me käytimme oppilaiden kanssa luokan yhteistä Google-tiliä. Siinä olikin Google Drive kovilla, kun 22 oppilasta teki yhtä aikaa Powtooneja samalle Drivelle! Muuten meni hyvin, mutta sen verran Drive takkuili, että ensimmäisellä kerralla tallennuksia se ei tehnyt aiempien päälle kuten yleensä, vaan se saattoi tallentaa 10 kertaa samannimisen tiedoston. Niistä kylläkin vain yksi (se viimeisin) toimi, joten ne muut yhdeksän per oppilas piti poistaa. Otti opelta vähän aikaa lauantai-iltana, mutta pääasia, että kaikki animaatiot oli tallessa ja niitä jatkettiin vielä 2-3 oppituntia ennen kuin tuli valmista.

Ohjeiden antoon en käyttänyt montaa minuuttia. Aiheeksi annoin "Päivä elämästäni". Näytin tallennuksen ja mistä löytyy mitäkin (animaatiot, teksti, kuvat, ääni). Sitten alettiin töihin. Kokeilemalla ja yhdessä pohtimalla homma alkoi luonnistua hyvin nopeasti.

Oppilaan ja huoltajien luvalla julkaisen tässä yhden esimerkin kolmasluokkalaisen tekemästä animaatiosta, johon käytettiin käytännössä noin 3 x 25 min aikaa.


Suosittelen kokeilemaan. Minut ainakin oppilaat yllättivät tässä touhussa erittäin positiivisesti!

- Piituski -

1 kommentti:

  1. Tätä pitää testata! Ehkä kummien kanssa voisi keksiä jotakin? Kolmosella kummit.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!