tiistai 22. huhtikuuta 2014

Mobiililaitteita liikuntaan

Testasimme liikuntatunnilla ennen pääsiäistä ihan uutta juttua eli Jungle Racea. Jungle Racessa kerätään hedelmiä, jotka ilmestyvät ruudulla näkyvälle karttapohjalle. Peli on kehitetty Kajaani Game Studiosilla.

Käytössämme oli vain kaksi mobiililaitetta (open oma iPhone ja Samsungin tabletti), joten teimme tämän yhdellä liikuntatunnin pistetyöskentelyn pisteellä pienessä ryhmässä. Ohjeita pelaamiseen löytyy mm. täältä ja täältä

Peli toimii käyttäen satelliittipaikannusta. Wifi-verkossa peli ei toimi eli täytyy olla mobiililaite, jossa on oma liittymä. Android- ja Windows-laitteille löytyy Play-kaupasta sovellus haulla Jungle Race. Ios-laitteilla täytyy peliä käyttää selaimessa. Wifi kannattaa laitteesta pelaamisen ajaksi sulkea, koska se aiheuttaa pätkimistä hakiessaan saatavilla olevia verkkoja.

Peliin täytyy aluksi keksiä käyttäjänimi ja salasana sekä hyväksyä käyttöehdot. Sen jälkeen voit valita Jungle Race tai Junior Race. Näillä on sen verran eroa, että Jungle Racessa aluetta ei ole tarkoin rajattu (eli on ehkä suositeltavaa, että lapsi ei pelaa tätä yksin). Me pelasimme liikunnassa Junior Race-versiota eli rajasin kolmannen luokan oppilaille alueen Editor -kohdassa (alueen kulmat siis täytyy merkata) koulun kentälle. Sitten vain etsittiin hedelmiä ja hauskaa oli!

Jungle Race sopii hyvin myös aikuisryhmille ja esimerkiksi henkilökunnan ulkoilupäivään tai muuhun vastaavaan.
Pelaamaan pääset tästä!

Team Action Zone on kehittänyt myös mobiilisovelluksia liikuntaan ja erilaisiin aktiviteetteihin. Niistä lisätietoa täällä ja tulen testaamaan myöhemmin mm. Trezr Huntia.

- Piituski -Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!