sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Thinglinkin käyttöä

Jo ennen joulua tein luokkamme blogiin Pohjoismaihin liittyvän interaktiivisen kuvan Thinglinkillä. Linkkasin siihen opettajatv:n Postikortteja Pohjolasta -videopätkiä ja maiden lippujen kuvia, joita oppilaat innokkaasti katsoivat myös kotona.Kun Pohjoismaat ja Baltia -jakso oli kertausta vaille valmis, ajattelin kokeilla, miten oppilaat itse käyttäisivät Thinglinkiä ryhmätyön työkaluna. 

Kannatti kokeilla. Oppilaat tekivät Thinglinkillä omat ryhmätyönsä jokainen ryhmä omasta maastaan / alueestaan todella innokkaasti eikä ohjeiden antoon mennyt kuin pari minuuttia. Erittäin helppokäyttöinen ohjelma siis. 

Positiivista oli myös se, että pystyimme tekemään yhdellä sähköpostitunnuksella kaikki ryhmätyöt, vaikka käytössä oli seitsemän kannettavaa tietokonetta. Loin siis luokan sähköpostiosoitteella tunnukset Thinglinkiin ja kirjauduimme samalla tunnuksella seitsemältä koneelta. Kaikki kuvat tallentuivat hyvin. Kylläkään en uskaltanut antaa kenellekään lupaa kirjautua Thinglinkistä uloa ennen kuin kaikki olivat valmiit, ettei yksi kirjaa kerralla kaikkia ulos.

Ryhmätyökuvat ovat esillä blogissamme. Tässä yksi kuva esimerkkinä:Kokeilkaahan omissakin luokissanne!

- Piituski -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!